Наша ЕКО-просвітницька робота з молоддю отримала схвальний відгук на Національному форумі з питань поводження з відходами в Україні

«Проблемні питання та кращі практики рекультивація полігонів і сміттєзвалищ» – це ключова тема Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», що 7-8 листопада 2019 року відбувся у м.Святогірську Донецької області.

Його організаторами стали Всеукраїнська екологічна ліга (докладніше) і Центр екологічної освіти та інформації спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації за сприяння Комітету екологічної політики та природокористування Верховної ради України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Донецької облдержадміністрації і Міжрегіонального центру наукових досліджень та експертиз.

Участь у Форумі взяли і фахівці-водники Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України – начальник відділу ведення водного кадастру та моніторингу вод Ірина Сидоренко та провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Юлія Киркач.

Доповіді учасників стосувались широкого спектру питань, пов’язаних з технологіями рекультивації полігонів твердих побутових відходів та космічного моніторингу звалищ ТПВ, правовим регулюванням питань поводження з відходами та регіональними особливостями впровадження технології їх переробки, вирішенням питань вторинного забруднення у місцях накопичення відходів та проблемам виникнення несанкціонованих звалищ, участю громадськості у розв’язанні екологічних проблем та інформаційною політикою і розвитком освітніх програм, спрямованих на підвищення рівня обізнаності населення щодо поводження з відходами, тощо.

До речі, досвід еколого-просвітницької роботи Сіверсько-Донецького БУВР з дітьми та молоддю (проведення ЕКО-ігор з роздільного збору сміття для його вторинної переробки та ЕКО-толок для боротьби із несанкціонованими сміттєзвалищами) було наведено у якості позитивного прикладу головою Лиманського осередку Всеукраїнської екологічної ліги, вчителем-методистом, учителем початкових класів вищої категорії Лиманського НВК №1 Оленою Войтенко, доповідь якої увійшла до збірки матеріалів Форуму (докладніше на сайті ВЕЛ).

Учасники заходу мали можливість в ході оглядової поїздки наочно ознайомитись з об’єктами рекультивації полігонів у містах Слов’янськ та Краматорськ, а також несанкціонованого сміттєзвалища у с.Богородичне (докладніше у відеосюжеті на телеканалі «UA: Донбас»).

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…