Нарада з підготовки Планів управління річковими басейнами

12 квітня Держводагентством проведено нараду стосовно стану підготовки Планів управління річковими басейнами (ПУРБ) для фахівців водогосподарських організацій, включених до Координаційної робочої групи щодо підготовки ПУРБ.

Від Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів до участі в нараді долучились заступник начальника управління Світлана Барабаш та заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Наталія Білоцерківська.

Ключовою темою наради стало обговорення дотримання всіх етапів виконання плану-графіку процесу розроблення та прийняття ПУРБ, а також актуалізація даних з урахуванням впливу військових дій.

Держводагентство: Усі річкові басейни України мають перші проєкти ПУРБ

Нагадаємо, що Плани управління річковими басейнами є головним інструментом реалізації стратегічної цілі Водної Рамкової Директиви ЄС – досягнення «доброго» стану вод – та прямим індикатором відповідності національної водної політики європейським вимогам.

Перші плани управління річковими басейнами мають бути подані до Кабінету Міністрів України для затвердження не пізніше 1 серпня 2024 року. До цього вони повинні пройти процедуру стратегічної екологічної оцінки, громадське обговорення та схвалення басейновими радами.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…