На варті якості поверхневих вод басейну Сіверського Дінця

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів продовжує моніторингові дослідження поверхневих вод за Програмою державного моніторингу вод на 2019 рік.

21 травня 2019 року фахівцями басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів разом зі спеціалістами Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського Українського гідрометеорологічного центру було проведено спільний відбір проб води на виконання фізико-хімічних, пріоритетних (9), специфічних (6) та гідробіологічних показників (макрозообентос, фітопланктон, фітобентос, макрофіти) у Краснопавлівському водосховищі (верхній б’єф) та у 5 створах басейну Сіверського Дінця по Харківській та Донецькій областях:

  • р. Сіверський Донець, нижче впадіння каналу Дніпро-Донбас, с. Співаківка;
  • р. Оскіл, гирло;
  • р. Сіверський Донець, с. Богородичне;
  • р. Сіверський Донець, Райгородська гребля, водозабір РУЕК РВУ КП «Компанія «Вода Донбасу»;
  • р. Казенний Торець, гирло, с. Райгородок.

23 травня 2019 року фахівцями басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів відібрані проби води у 5 створах в басейні Сіверського Дінця на території Луганської області на виконання пріоритетних (9) та специфічних (6) інгредієнтів:

  • р. Сіверський Донець, нижче м. Лисичанськ;
  • р. Верхня Біленька, гирло;
  • р. Борова, гирло;
  • р. Красна, гирло;
  • р. Хорина, ділянка від с. Павлівка до с. Травневе (референційні умови);

а також у створі на р. Сіверський Донець, с. Білогорівка, водозабір КП «Попаснянський районний водоканал» (питний водозабір) на виконання фізико-хімічних (13), пріоритетних (9) та специфічних (6) інгредієнтів.

За результатами діагностичного моніторингу якість води у відібраних створах по означених показниках стабільна, без тенденції до погіршення, відповідно до сезонних коливань.

Дані досліджень басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів за Програмою державного моніторингу вод в басейні Сіверського Дінця на 2019 рік доступні для всіх у відкритому доступі на онлайн-ресурсі Держводагентства «Моніторинг та екологічна оцінка водних ресурсів України» (перейти на сайт).

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…