На іспитах у майбутніх екологів

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів має добре налагоджену тісну взаємодію із профільними навчальними закладами регіону. І не лише в рамках еколого-просвітницької роботи з юним поколінням, а й з позицій залучення молоді до реалізації себе у водогосподарській галузі.

Робота у складі Державної кваліфікаційної комісії із захисту дипломних робіт дає чудову можливість оцінити знання випускників та зупинити погляд на найбільш здібних та фахово орієнтованих.

Наприкінці червня в Слов’янському фаховому коледжі індустрії та фармації проводилась державна атестація зі спеціальності «Екологія». У складі Державної кваліфікаційної комісії в онлайн-режимі працювала провідний хімік спектрометричних та специфічних досліджень лабораторії моніторингу вод Східного регіону Анна Баранова.

Із 26-ти випускників коледжу зі спеціальності «Екологія» 15 обрали темою своєї дипломної роботи розгляд екологічних проблем річок басейну Сіверського Дінця, за матеріалами технологічної та переддипломної практик в лабораторії моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького БУВР. Ще двоє присвятили свої дослідження річкам інших басейнів України, і четверо працювали над екологічними проблемами водопостачання та водовідведення міст Слов’янськ, Краматорськ, Харків та Київ.

Основна частина студентів під час захисту дипломних робіт показала добрий рівень підготовки молодших спеціалістів з даної спеціальності, що відповідає кваліфікації «технік-еколог». Три студентки за висновками Державної кваліфікаційної комісії мають отримати дипломи з відзнаками.

Фахівчиня лабораторії моніторингу вод Східного регіону (колишня випускниця цього ж навчального закладу) відзначила ґрунтовність підготовки студентів та висловила сподівання на те, що після навчання молодь також скористується можливістю реалізувати свої кращі професійні та особисті якості у водній сфері.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…