На Донеччині розпочато розробку регіональної програми моніторингу стану довкілля

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів як суб’єкт регіональної системи моніторингу довкілля, що входить до складу робочої групи з питань моніторингу довкілля Донецької облдержадміністрації, долучилось до розробки регіональної програми моніторингу стану довкілля в Донецькій області (далі – Програма).

Розробником Програми є Науково-дослідна установа «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» (УКРНДІЕП) в м. Харкові – одна з провідних наукових організацій в системі охорони навколишнього природного середовища, підпорядкована Міністерству екології та природних ресурсів України.

Концепцію Програми було представлено розробником на засіданні робочої групи з питань моніторингу довкілля Донецької облдержадміністрації, яке відбулось 15 серпня 2019 року в м. Краматорську під головуванням директора Департаменту екології та природних ресурсів Сергія Натруса за участі голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко.

У засіданні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА, суб’єктів моніторингу, Державної екологічної інспекції, громадських організацій Донецької області, від Сіверсько-Донецького БУВР – заступник начальника Наталія Білоцерківська та начальник відділу водних об’єктів і моніторингу вод Ірина Сидоренко.

При обговоренні Концепції Програми було надано інформацію про основні засади державного моніторингу поверхневих вод в басейні Сіверського Дінця на території Донецької області та заходи щодо підвищення потенціалу басейнової лабораторії моніторингу вод, які здійснюються у 2019 році, в тому числі за рахунок підтримки Донецької облдержадміністрації.

Протягом тижня всі суб’єкти регіонального моніторингу мають розглянути Концепцію Програми та надати свої пропозиції щодо удосконалення системи моніторингу довкілля в Донецькій області, узагальнення даних та створення основи для підтримки прийняття управлінських рішень щодо покращення екологічної ситуації в регіоні.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…