Лабораторія моніторингу вод Східного регіону: підготовка до акредитації триває

"

З 8 по 10 червня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів проходить триденний семінар-практикум для фахівців лабораторії моніторингу вод Східного регіону в рамках курсу «Основні вимоги до впровадження системи керування лабораторій відповідно до вимог ДСТУ ISO 17025:2019».

Семінар організований Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства, що перебуває у сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід відвідала Лабораторію моніторингу вод Східного регіону

До Сіверсько-Донецького БУВР завітали заступник директора Центру Ольга Лисюк та провідний викладач Ольга Сухачова, аби наочно побачити оновлену лабораторію моніторингу вод Східного регіону та особисто поділитись практичним досвідом з її колективом.

Перший день семінару був присвячений законодавчим та нормативно-правовим питанням, а також Порядку проведення моніторингу масивів поверхневих вод та оцінці їх стану. Його слухачами стали фахівці басейнового управління, дотичні до виконання моніторингу поверхневих вод та аналізу його результатів.

Теми наступних двох днів стосуватимуться підготовки до акредитації та аудиту в лабораторіях згідно з вимогами ДСТУ ISO/IEC 17025:2019, організації внутрішньо-лабораторного контролю якості вимірювань, валідації методів та роботі з документацією.

Лабораторія моніторингу вод Східного регіону

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…