Кінцеві версії проєктів ПУРБ представлено в Держводагентстві

7 листопада в Держводагентстві відбувся фінальний тренінг для представників басейнових управлінь водних ресурсів з метою обговорення питань, які виникають на завершальному етапі підготовки проєктів ПУРБ.

Учасників засідання привітала в.о. Голови Держводагентства Наталія Латиш.

Участь у заході узяли представники координаційної робочої групи щодо підготовки планів управління річковими басейнами та відповідальні фахівці за підготовку ПУРБ від регіональних офісів водних ресурсів.

Захід організовано спільно з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Експерти Програми EU4 Environment: Water and Data Олексій Ярошевич та Катерина Мудра акцентували увагу присутніх на окремих моментах у ПУРБах, які потребують доопрацювання та вдосконалення. Зокрема зосередились на Розділі 4, обговоренні карт та додатків до ПУРБ.

У свою чергу, відповідальні за підготовку ПУРБ презентували кінцеві версії проєктів планів управління кожного річкового басейну. Проєкт ПУРБ Дону представила заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Сіверсько-Донецького БУВР Наталія Білоцерківська.

Обговорення кінцевих версій проєктів планів управління річковими басейнами супроводжувалось жвавими дискусіями, виправленням неточностей та звіркою даних, адже часу на доопрацювання залишилося зовсім небагато.

Відповідно до планів-графіків процесу розроблення плану управління річковим басейном, що затверджені наказом Міндовкілля від 27.11.2020 № 313 (зі змінами), кінцеві версії ПУРБ мають бути оприлюднені для громадського обговорення на строк не менше ніж 6 місяців до 1 грудня 2023 року.

Джерело інформації та світлин: ФБ-сторінка Держводагентства.

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…