«Хай небо буде мирним, а Україна чистою!»

Третьої суботи вересня світова спільнота відзначає Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» та Міжнародний день чистих берегів. Разом з 70 мільйонами учасників у 191 країні світу до акції чистоти щороку долучається і Україна.

Основна мета – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання природних ресурсів.

16 вересня 2023 року під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах країни з дотриманням обмежень воєнного часу відбулись ЕКОтолоки, покликані об’єднати зусилля українців заради екологічного майбутнього. Враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, долучитись до прибирання можна було протягом місяця напередодні цієї дати.

З нагоди Міжнародного дня чистих берегів до акції чистоти долучився і колектив Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

За доброю традицією, в Слов’янську наводили лад на березі Казенного Торця в зоні відпочинку «Староріччя», якою колектив водників опікується вже майже 20 років. Навіть у ці важкі для прифронтового міста часи «Староріччя» користується популярністю, тож, як завжди, прибрали з урн сміття, залишене відпочивальниками, та скосили сухостій і бур’яни, аби відпочинок городян на березі річки став більш комфортним.

А наші співробітники, які поки що залишаються в евакуації, охоче долучились до ЕКОтолок в місцях свого перебування у різних куточках України разом з місцевими мешканцями та іншими вимушеними переселенцями із постраждалих регіонів. І не лише особисто, а й цілими родинами, подаючи добрий приклад юному поколінню, як саме любов до рідної країни має втілюватися в любов до її природи, турботу про чисте довкілля і дбайливе ставлення до її природних багатств.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…