Готуємося до декларування доходів відповідально: водники проходять навчання

Сьогодні, 27 січня, фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів взяли участь у навчанні для фахівців підвідомчих організацій Міндовкілля на тему «Кампанія декларування-2022: основні новини, роз’яснення, рекомендації». Навчання проходило в режимі відеоконференції на платформі ZOOM.

Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства організував тренінг спільно з Національним агентством з питань запобігання корупції з метою надання теоретично-практичної допомоги при заповненні декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Навчання фахівців водогосподарських організацій з курсу «Плани управління річковим басейном»

Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Центр підвищення кваліфікації працівників водного господарства, кожна людина, яка зустрічається з необхідністю заповнювати декларацію, хоча б раз, але ловить себе на думці про те, чи вірно заповнені ті чи інші розділи, чи все враховано тощо.

Кваліфіковані спеціалісти та юристи, які досконало вивчають ці тематики, підготували обґрунтовані роз'яснення та відповіли під час сьогоднішнього навчання на цілий ряд важливих запитань, які хвилюють наших колег.

Зокрема, наприклад, ось перелік невеликої частини актуальних запитань, які було розглянуто:

☑Які категорії посад працівників державних підприємств зобов’язані подавати декларації;

☑Чи можна зазначити відомості про рахунки, відкриті в одній банковій установі, як один об’єкт;

☑Чи необхідно зазначати в декларації відомості про поточний рахунок, відкритий для зарахування допомоги в рамках Програми «єПідтримка»;

☑Чи є доходом соціальні виплати, субсидії;

☑Чи є доходом витрати на відрядження, що оплачуються роботодавцем;

☑У якому випадку не декларуються видатки та правочини суб’єкта декларування;

☑Чи потрібно декларувати рахунки у банківських або інших фінансових установах, на яких немає коштів;

☑Як дізнатися назву вашої територіальної громади для заповнення адресних блоків;

☑Чи потрібно декларувати аліменти;

☑Як заповнювати змінені чи нові блоки, що з’явилися у формі (з 1 грудня запрацювала нова форма декларації). Наприклад, як правильно заповнити блок «Для ідентифікації за межами України», де потрібно буде декларувати документи для посвідчення особи за кордоном.

Нагадаємо, щорічно з 1 січня розпочинається кампанія декларування доходів за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством з питань запобігання корупції. Подати декларацію слід до 1 квітня.

Поділитися:
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …