Головні забруднювачі річок - водоканали: у Слов'янську повідомили, як вирішуватимуть проблему

У Слов`янську обговорили головні водно-екологічні проблеми басейну річки Дон та зокрема Сіверського Дінця. Зустріч пройшла в рамках спільної проєктної діяльності ОБСЄ та Держводагентства. За результатами буде напрацьований план управління річковим басейном.

У Слов’янську в стінах Монополії Крона працювали над створенням плану управління річковим басейном річки Дон, притокою якої є Сіверський Донець, повідомляє Телебачення Слов’янська «С плюс».

Водні проблеми району басейну річки Дон у центрі громадських обговорень

Ця зустріч фахівців водного господарства, органів влади, представників ОТГ, екологів та представників Держводагентства пройшла в рамках втілення проэкту ОБСЄ. На заході фахівці представили результати визначення головних водно-екологічних проблем та напрацьовані пропозиції щодо їх вирішення.

За повідомленням експертів, головними забруднювачами річок в Україні є водоканали та неналежний стан очисних споруд.

План управління річковим басейном Дону має бути розроблений до 2024 року. До нього будуть включені всі напрацювання експертів. У подальшому документ затверджуватимуть на рівні Міністерства.

Реалізація заходів плану управління річковим басейном розпочнеться у 2025 році і розрахована на подальші шість років. Фінансування планують за рахунок міжнародних донорів, європейських програм, а також фонду розвитку водного господарства та інших джерел.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…