Голова Держводагентства обстежив водогосподарські об’єкти Сіверсько-Донецького БУВР

В межах робочої поїздки на Донеччину Голова Держводагентства Михайло Янчук здійснив обстеження водогосподарських об’єктів Сіверсько-Донецького БУВР на деокупованій території, що постраждали від збройної агресії рф.

Очільник відомства разом з начальником управління державного майна та інвестицій Євгеном Жирко у супроводі начальника Сіверсько-Донецького БУВР Сергія Трофанчука і начальника відділу з управління інфраструктурою Леоніда Гетмана побували на двох насосних станціях Слов’янської водогосподарської системи, розташованих в селі Богородичне Краматорського району.

Цей населений пункт був окупований військами рф з липня по вересень 2022 року і зазнав масштабних руйнацій. В результаті артилерійських обстрілів та активних бойових дій були зруйновані й об’єкти водогосподарського комплексу: пробито стелю ГНС, обрушено стелю і частину стіни будівлі НС-ІІ, завалено плитами гідротехнічне устаткування, вибито скління вікон, посічено стіни, пошкоджено енергетичне обладнання і т.ін.

Голова Держводагентства оглянув зруйновані відомчі будівлі з метою визначення ступеня пошкоджень та оцінки збитків, а також перспектив відновлення і подальшого їх функціонування.

Відповідно до Методики, затвердженої наказом Міністерства економіки України та Фонду державного майна України від 18.10.2022 № 3904/1223, наразі ведеться робота з визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності, а також оцінки потреб у відновленні майна суб’єктів господарювання.

Така оцінка шкоди здійснюється з метою визначення збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф, у межах кримінальних проваджень відповідно до законодавства України для цілей подання позовів до судових інстанцій, зокрема міжнародних, а також подання позову державою Україна до міжнародних судових інстанцій.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…