Голова Державодагентства з робочим візитом побував на Донеччині

21 травня Голова Держводагентства Михайло Янчук з робочою поїздкою відвідав Донеччину.

У межах відрядження відбулася робоча зустріч з головою Донецької облдержадміністрації, начальником обласної військової адміністрації Вадимом Філашкіним. Під час зустрічі обговорили питання дефіциту водних ресурсів, у тому числі через негативні наслідки військових дій, та комплексного розв’язання проблем водозабезпечення територій, які зазнали впливу військових дій.

У межах робочої поїздки Михайло Янчук відвідав лабораторію моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів, яка повністю відновила свою діяльність після тимчасової релокації у 2022 році. Поточного року виконання державного моніторингу поверхневих вод забезпечується у повному обсязі відповідно до затвердженої Програми та з урахуванням оперативної військової ситуації.

Також Голова Держводагентства провів обстеження постраждалих від збройної агресії рф водогосподарських об’єктів басейнового управління на деокупованій території.

На завершення візиту очільник відомства зустрівся з колективом Сіверсько-Донецького БУВР і провів робочу нараду з керівництвом управління.

Основна увага приділялась проблематиці управління водними ресурсами та водогосподарським комплексом в умовах воєнного стану, здійсненню державного моніторингу поверхневих вод та акредитації лабораторії моніторингу вод Східного регіону, негативним наслідкам військових дій для водних ресурсів та шляхам їх подолання, залученню міжнародних донорів для відновлення водогосподарських об’єктів, постраждалих від збройної агресії рф, іншим аспектам діяльності басейнового управління з урахуванням умов воєнного стану.

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…