Голова Держводагентства ініціював підготовку звіту про стан водних ресурсів України

«В Україні немає жодного офіційного документа, де була б зібрана повна достовірна інформація про стан водних ресурсів в країні», — звернув увагу Валентин Шліхта на установчій зустрічі з провідними науковцями галузі.

Голова Держводагентства ініціював підготовку звіту про стан водних ресурсів України. До обговорення загальної стратегії написання документа Валентин Шліхта залучив провідних науковців водної галузі. Метою першої установчої онлайн-зустрічі було отримання пропозицій до структури самого звіту та організація роботи над документом.

Про це повідомляє сайт Державного агентства водних ресурсів України.

За словами Валентина Шліхти, створення такого документу потребує максимального залучення наукових ресурсів та об’єднання наявних досліджень у цій галузі.

«Мова йде про офіційний документ, який буде давати можливість усім зацікавленим сторонам отримати достовірну інформацію про водні ресурси України: гідрологічні та якісні показники масивів поверхневих вод, водокористування, водогосподарську інфраструктуру тощо», — підкреслив Валентин Шліхта.

Голова Держводагентства наголосив, що документ має містити реальний та повний аналіз водних ресурсів України, звідки можна буде отримати офіційні дані для прийняття управлінських рішень.

Валентин Шліхта доповів про готовність Держводагентства до дій у разі настання маловоддя

У ході зустрічі Голова Держводагентства також висловив свої побажання щодо структури документа. Передусім, оскільки такий звіт буде цікавий не лише українцям, а й міжнародним партнерам, його структура має бути максимально наближена до структури плану управління річковими басейнами і зміст повинен відповідати міжнародним стандартам, згідно з вимогами Водної Рамкової Директиви ЄС.

На думку Голови Держводагентства, документ має містити дані про:

  • опис кліматичних умов з точки зору аналітики і впливу на водні ресурси;

  • структуру водокористування, зокрема інформацію про антропогенне навантаження на річки, з урахуванням усіх його типів;

  • водогосподарську інфраструктуру;

  • економічний аналіз;

  • міжнародну діяльність;

  • участь громадськості тощо.

Насамкінець Валентин Шліхта закликав науковців зайняти активну позицію, аби втілити в життя такий задум.

До уваги водокористувачів!

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…