ЕКОвиховання: «Дбаємо про воду, бережемо природу! Мої щоденні ЕКОзвички – допомога лісу та річці!»

Всесвітній день води – чудова можливість в масштабах планети привернути увагу людей до проблем забруднення води і необхідності раціонального водокористування. Адже вода – найцінніший природний ресурс, що є основою життя на Землі і, на жаль, вимагає підвищених зусиль задля його збереження.

Саме на цих важливих питаннях – дбайливого ставлення до водних об’єктів та ощадливого водокористування – акцентували увагу спеціалісти Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів під час проведення заходів до Всесвітнього дня води 2021 на тему: «Цінність води для кожного з нас».

Про цінність води для такого маловодного регіону як схід України, про шкідливий вплив фосфатів на водні об’єкти і про щоденні ЕКОзвички, які формують нашу ЕКОсвідомість говорили на зустрічах зі школярами Слов’янська та Маріуполя.

Для старшокласників Слов’янської ЗОШ № 4, з якими ми зустрілись в бібліотеці-філії № 5 ЦБС м.Слов’янська – серйозна розмова про ризики маловоддя в умовах кліматичних змін та результати скринінгу на наявність забруднюючих речовин в басейні Сіверського Дінця, проведеного за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні, про інтегроване управління водними ресурсами за басейновим принципом та розроблення Плану управління річковим басейном Дону як ключового інструменту для досягнення доброго стану вод.

А для молодших школярів Маріупольської ЗОШ № 33 – цікавинки про унікальні якості води та її роль в житті людини, про економію води у побуті та наслідки засмічення берегів у масштабах планети, з мультфільмами та відеороликами і підсумком зустрічі у форматі конкурсу малюнків на тему: «Дбаємо про воду, бережемо природу! Мої щоденні ЕКОзвички – допомога лісу та річці!».

І для всіх юних ЕКОактивістів Придінців’я, які прагнуть змінити світ на краще і зробити наші водойми повноводними, а їх береги – чистими, саме у Всесвітній день води оголошено про старт 15-го творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» 2021 на тему: «Цінність води для кожного з нас: ми дбаємо про воду, вода дбає про нас!»

Всесвітній день води: «Цінність води для кожного з нас»

Після низки інформаційних еколого-просвітницьких заходів – на черзі практичні дії з наведення ладу на берегах річок і водойм басейну Сіверського Дінця, до яких колектив Сіверсько-Донецького БУВР щовесни та щоосені традиційно залучає громадськість і молодь – задля чистих берегів і доброго стану вод!

Покажемо разом, що молодь Придінців’я – за чисте довкілля!

Поділитися:
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…
Тиждень охорони праці 2024: "Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату"
26.04.2024 13:32
28 квітня щороку у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначається День охорони праці в Україні, якому передує Тиждень охорони праці. У 2024 році за рекомендаціями Міжнародної організації…
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…