ЕКОактивістам Сходу України наочно про моніторинг поверхневих вод

Допитливі, вмотивовані, ресурсні… Націлені на підвищення власного рівня екологічної свідомості та відповідальності. Прагнуть змінити світ на краще, вирішуючи екологічні проблеми сьогодення заради майбутнього.

Саме такими побачили ми учасників вже Другого міжрегіонального семінару для ЕКОактивістів Сходу України, який було організовано осередком громадянського суспільства «Друкарня» за доброї підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та Німецької неурядової організації Brot für die Welt ("Хліб для Світу").

ЕКОактивну молодь Луганщини відзначили за перемогу в творчому конкурсі

В останні вихідні червня 15 активістів з різних міст і сіл Донеччини та Луганщини завітали на екскурсію до лабораторії моніторингу вод Східного регіону, щоб на власні очі побачити і почути про її можливості після кардинальної трансформації. Наразі модернізована лабораторія Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів є однією з чотирьох базових лабораторних центрів системи Держводагентства і відповідає європейським стандартам.

Заступник начальника відділу моніторингу вод та басейнової взаємодії Наталія Білоцерківська поділилась з ЕКОактивною громадськістю новими європейськими підходами у виконанні державного моніторингу поверхневих вод на Сході України. А начальник лабораторії Олена Лоткова та провідний хімік Анна Баранова продемонстрували нове лабораторне оснащення, придбане за кошти Донецької обласної державної адміністрації та в рамках проєктів Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Талановиті та ЕКОсвідомі. В Харкові відбулось нагородження переможців творчого конкурсу

Фахівці басейну Сіверського Дінця відповіли на всі питання ЕКОактивної молоді і запевнили, що завжди раді підтримці громадськості у питаннях збереження водних ресурсів на Сході України.

Докладніше про семінар – на Фейсбук-сторінці осередку громадянського суспільства «Друкарня»: https://www.facebook.com/drukarnia.sloviansk.

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…