Допомога науковців у розробленні Плану управління річковим басейном Дону

В Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів з дводенним візитом побували представники Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Наталія Осадча та Юрій Набиванець.

Мета зустрічі – узгодження організаційних питань та отримання необхідної інформації для виконання роботи з розроблення елементів Плану управління річковим басейном Дону.

Український гідрометеорологічний інститут за фінансування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з Державним агентством водних ресурсів України допомагатиме у розробленні розділу VII «Огляд виконання програм або заходів, включаючи шляхи досягнення визначених цілей» та доповненні розділу ІІ щодо аналізу антропогенних впливів на якісний стан поверхневих вод від точкових джерел, зокрема стосовно оцінки дозволів на спецводокористування підприємств.

Керівництво та фахівці Сіверсько-Донецького БУВР надали максимальне сприяння роботі експертів з УкрГМІ, а також ознайомили з діяльністю оновленої лабораторії моніторингу вод Східного регіону – одного з чотирьох базових лабораторних центрів системи Держводагентства.

Фахівці Сіверсько-Донецького БУВР першими в Україні розпочали виконання діагностичного моніторингу поверхневих вод за європейськими стандартами і з 1 липня 2020 року за новою програмою розширили мережу пунктів моніторингу та збільшили кількість показників.

Саме на основі даних державного моніторингу та за результатами огляду діючих на цей час програм, який виконується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та за участі експертів – провідних національних науковців, у подальшому буде формуватися програма заходів у Плані управління річковим басейном Дону, спрямованих на досягнення екологічних цілей – доброго екологічного та хімічного стану вод.

Поділитися:
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …