До уваги водокористувачів: стартує прийом звітів про водокористування за формою № 2ТП-водгосп (річна)

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів нагадує, що з 1 січня по 1 лютого 2023 року відбуватиметься прийом звітів про водокористування за формою № 2ТП-водгосп (річна) за 2022 рік в електронній формі через Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України за посиланням: https://e-services.davr.gov.ua/.

Як зазначається на вебсайті Держводагентства, звіт про водокористування за формою № 2ТП-водгосп (річна) (далі – Звіт) подається водокористувачем з урахуванням усіх місць водокористування у межах однієї області відповідно до критеріїв, за якими визначаються водокористувачі, діяльність яких підлягає державному обліку водокористування, що наведено у пункті 1.5 Порядку ведення державного обліку водокористування, затвердженого наказом Мінприроди від 16.03.2015 № 78, зареєстрованим у Мін’юсті 03.04.2015 за № 382/26827 (зі змінами) (далі – Порядок).

Також у межах однієї області можливо подавати декілька Звітів, з урахуванням здійснення водокористування на різних водогосподарських ділянках районів річкових басейнів. Якщо показники водогосподарської діяльності водокористувача у межах однієї області не підпадають під критерії, зазначені у пункті 1.5 Порядку, у такому разі Звіт не подається.

Відповідно до пункту 1.9 Порядку звітним періодом є календарний рік. Водокористувачі не пізніше, ніж 1 лютого наступного за звітним року, подають Звіти до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства, та відповідно до пункту 1.14 Порядку, помилки або недостовірні дані, виявлені у Звіті, можуть бути виправлені шляхом подання виправленого (уточненого) Звіту не пізніше, ніж 1 березня наступного за звітним року.

Нагадуємо, що з 01.01.2022 вступили в силу зміни в частині форми подачі Звіту. Відповідно до цих змін, подача Звіту здійснюється виключно в електронному вигляді через Портал електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України (https://e-services.davr.gov.ua/). Звіт підписується з накладанням кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки водокористувача.

З інструкцією щодо подання Звіту можна ознайомитись на Порталі електронних послуг Державного агентства водних ресурсів України або завантажити на вебсайті Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів у розділі «Державний облік водокористування».

У разі припинення діяльності або недосягнення критеріїв, визначених у пункті 1.5 Порядку щодо подачі звітності про використання води, необхідно поінформувати басейнове управління про припинення подання Звіту або призупинення подачі Звіту до досягнення критеріїв (контактна інформація вказана на вебсайті Сіверсько-Донецького БУВР у розділі «Державний облік водокористування»).

Поділитися:
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …
Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України
11.04.2024 16:00
11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і…
Управління охороною праці у водогосподарській галузі: нові ризики в умовах воєнного часу
10.04.2024 18:58
10 квітня начальник Сіверсько-Донецького БУВР, а також начальники відділів, служб та експлуатаційних дільниць управління долучились до участі у навчальному вебінарі «Управління охороною праці у…