До природи з повагою: національний полілог триває

16 лютого фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів у форматі відеоконференції долучились до обговорення природоорієнтованих рішень у водному господарстві в межах загальнонаціонального полілогу «Місце природи в адаптації України до зміни клімату».

Мета полілогу – створити спільне кроссекторальне бачення розвитку України з урахуванням необхідності адаптації до зміни клімату та визначення ролі природи у цьому процесі.

Це вже третя робоча зустріч, організована представниками Громадської спілки «Всесвітній фонд природи Україна» (WWF-Україна) у співпраці з Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

В рамках першого міжгалузевого обговорення (1-2 грудня 2021 р.) відбулось ознайомлення із концепцією природоорієнтованих рішень та визначення кола найгостріших проблем в адаптації лісового, водного та сільського господарства до зміни клімату.

Україна має хороший потенціал, щоб адаптуватися до викликів, які виникають у зв’язку зі змінами клімату

Друга зустріч (27 січня 2022 р.) дозволила сформувати спільне бачення ролі природи для адаптації України до зміни клімату через призму водного, лісового та аграрного секторів.

«Місце природи в адаптації України до змін клімату»: другий етап Загальнонаціонального полілогу

Наступним етапом полілогу стали секторальні робочі зустрічі.

Наразі представники ключових зацікавлених сторін, дотичних до водної галузі (наукових експертів, представників водогосподарських підприємств та державних органів влади, громадськості, бізнесу тощо) зібрались в онлайн-форматі для обговорень на тему «Природоорієнтовані рішення у водному господарстві для досягнення візії України майбутнього з урахуванням адаптації до зміни клімату».

В ході робочої зустрічі по водному сектору обговорили попередні напрацювання робочої групи «Вода», озвучили потенційні проблеми та запропоновані рішення. Учасникам заходу були презентовані успішні кейси з практичного впровадження природоорієнтованих рішень в Баварії та в Україні.

Результатом цієї секторальної зустрічі стали окреслені ключові політичні, економічні, соціальні чи інші зміни, необхідні для впровадження природоорієнтованих рішень у водній галузі.

Поділитися:
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…
Держводагентство напрацьовує механізми посилення інституційної стійкості, що є особливо важливим в умовах війни
18.04.2024 13:51
Про це Голова Агентства Михайло Янчук повідомив під час онлайн-участі у круглому столі «Забезпечення водопостачання в Україні в умовах війни: реагування, відновлення та стійкість», який відбувся у…