До наступного поливного сезону 2022 водники Донеччини готуються вже зараз

За народною мудрістю «готуй сани влітку, а віз узимку» працівники експлуатаційних дільниць Сіверсько-Донецького БУВР з перших днів календарної зими розпочали ремонтні роботи на водогосподарсько-меліоративних об’єктах.

Після завершення останніх вологозарядкових поливів ґрунту магістральні трубопроводи було спорожнено, запірно-регулюючу арматуру законсервовано на зимовий період. Для визначення технічного стану та обсягів ремонтних робіт проведено обстеження меліоративних систем і розпочато комплекс профілактичних та ремонтних робіт з метою якісної підготовки насосно-силового обладнання, мережі трубопроводів та гідротехнічних споруд до наступного поливного сезону та своєчасного безаварійного включення у роботу водогосподарсько-меліоративного комплексу в роботу у 2022 році.

За основними показниками з підготовки меліоративних систем до початку поливного сезону буде підготовлено 7 державних насосних станцій, 24,1 км трубопроводів (з них відремонтовано 50 п.м.), відремонтовано 14 насосно-силових агрегатів, 21 од. гідротехнічних споруд та 18 од. запірно-регулюючої арматури.

Окрему увагу басейнове управління приділяє проведенню робіт на Оскільській зрошувальній системі № 1, яка була введена в експлуатацію понад півстоліття тому – в 1966 році, і через тривалий термін експлуатації обладнання насосної станції потребує ремонту. У 2022 році заплановано роботи з ремонту та відновлення двох електродвигунів 1977 року випуску (ТИП А12-52-4У4, потужністю 630 кВт, 1500 об/хв.), що дасть можливість безперебійно подавати воду споживачам.

Ремонт проводиться підрядною організацією ТОВ "АЗОВЕЛЕКТРОМОТОР", яка має відповідну технічну базу, а персонал – багаторічний досвід, у тому числі з проведення подібних ремонтних робіт, і надає гарантію на післяремонтну експлуатацію.

А це, в свою чергу, дозволить забезпечити своєчасне та якісне виконання договірних зобов’язань перед аграріями із забору води на зрошення сільськогосподарських культур з метою підвищення урожайності та збільшення вирощуваної продукції.

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…