До Дня Європи: по слідах недавньої ЕКО-толоки, або знов про ступінь цивілізованості суспільства

Ледь потеплішало, і зона відпочинку «Староріччя», створена свого часу для комфортного сімейного відпочинку на березі річки у межах міста, знов перетворилась на відкритий майданчик для зловживання спиртними напоями.

Купи недопалків і розкидані довкола урн пляшки від пива, обгортки і сигаретні пачки – яскраве свідчення про «високий» ступінь цивілізованості тутешніх відпочивальників і їх «здоровий» спосіб життя.

Такими знахідками після травневих свят усіяна вся територія довкола оновлених лиш півроку тому дерев’яних лав… Їх відремонтували після варварського нашестя занадто активних відпочивальників учасники проекту «Нове життя для «Староріччя», члени громадської організації «Сіверський Донець – відродження» та Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Вже понад 10 років басейнове управління опікується зоною «Староріччя», намагаючись зробити це місце зручним і комфортним для відпочинку як молодих сімей із дітьми, так і людей похилого віку.

Ось і на цей раз представники трудового колективу прибрали безлад й очистили урни від сміття (хоча цим вже давно мають перейматись міські комунальники), залишивши майданчик знов чистим і впорядкованим, але чи надовго?!

Як влучно зазначив один із учасників недавньої весняної ЕКО-толоки на березі Казенного Торця 19-річний Данііл: «Якби кожен прибирав хоча б за собою, то ми вже давно б жили як в Європі! Невже так важко донести фантик до урни, а сміттєвий пакунок до найближчого контейнера?»

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…