Дні кар’єри: взаємодія із фахово орієнтованою молоддю

11-12 жовтня в Національному університеті водного господарства та природокористування (м. Рівне) відбулися Дні кар’єри – 2023, участь в яких узяли і фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів.

Традиційно Дні кар'єри - це публічний майданчик для взаємодії навчальних закладів та підприємств і організацій з питань подальшого працевлаштування випускників. Захід має на меті ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар'єрні можливості для молоді.

Тож у своїй вітальній промові ректор університету Віктор Мошинський подякував фахово-дружнім компаніям за плідну співпрацю з питань підготовки і працевлаштування студентів, а молодь закликав безпосередньо спілкуватися з роботодавцями, дізнаватися більше інформації про кар'єрні перспективи та залишати свої резюме.

Представники державний і приватних компаній мали можливість презентувати свою організацію та запропонувати вакансії здобувачам вищої освіти різних спеціальностей. Під час виступів звучали професійні поради і мотиваційні приклади успішного кар'єрного зростання, а також практики міжнародного менеджменту. Особливу увагу спікери приділили сучасним технологіям переробки відходів виробництв та заходам зі збереження довкілля. Майбутнім фахівцям було запропоновано кар'єрні консультації, краш-тести співбесіди та екскурсії на промислові майданчики підприємств.

Згодом у форматі «круглого столу» за участі представників педагогічного та студентського колективу університету, а також запрошених підприємств та організацій обговорили основні проблеми працевлаштування молоді. Учасники поділилися думками і власним досвідом щодо впровадження нових бізнесових та освітніх можливостей, озвучили проблеми ринку праці та можливі шляхи їх вирішення, зокрема популяризацію прозорого працевлаштування серед молоді, обмінялися ідеями щодо знань і навичок, які необхідні молодому спеціалісту, щоб побудувати успішну кар’єру в умовах сучасності.

У підсумку зустрічі закцентувались на тому, що передумовою успішного професійного самовизначення молоді є краще ознайомлення з особливостями сучасного світу професій та залучення студентів до активних практик, чому і сприяють подібні заходи.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…