Держводагентство впроваджує цифрові інструменти в роботі лабораторій моніторингу вод

Державне агентство водних ресурсів України працює над створенням не лише сучасних лабораторій, а й вдосконаленням та спрощенням їх роботи шляхом переведенням процесів у цифровий формат. Зокрема, учора відбулася презентація прототипу нової інформаційної системи «Е-моніторинг» для фахівців водогосподарських організацій Держводагентства, повідомляє вебсайт відомства.

Нова система «Е-Моніторинг» буде призначена для ведення бази даних моніторингу, аналізу, обробки даних та електронного документообігу (актів відборів проб та протоколів вимірювань) в лабораторіях. Система покликана уніфікувати процеси формування актів відборів проб води та протоколів вимірювання для всіх лабораторій водогосподарських організацій. Зразки протоколів вимірювання, сформовані у «Е-моніторингу», повністю відповідатимуть вимогам міжнародного стандарту ISO/IEC 17025:2017.

Впроваджуючи нові цифрові інструменти в роботі лабораторій ми спрощуємо механізм роботи для працівників в лабораторії та закладаємо функції автоматичного формування бази даних моніторингу, їх аналізу та оцінки хімічного стану.

Публічна частина системи буде надавати відкритий доступ до даних моніторингу та можливості багаторівневих фільтрів для їх вибірки.

Окрім того, що ця інформаційна система запустить процес цифровізації роботи лабораторій моніторингу вод Держводагентства і значно спростить комунікацію між організаціями та полегшить процеси обробки даних, вона дозволить кожному громадянину України бачити в якому стані знаходяться поверхневі води.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…