Держводагентство розпочало роботу щодо інвентаризації меліоративних об’єктів

Процес інвентаризації водогосподарсько-меліоративного комплексу запущено. Про це розповів директор Департаменту управління водними ресурсами Держводагентства Ігор Ковальов.

Нарада на виконання підпункту 2 пункту 3 Указу Президента України від 13.08.2021 №357 «Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України» відбулась під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького за участю управлінь АПК всіх обласних державних адміністрацій, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

У ході обговорення І. Ковальов доповів про заходи, здійснені Держводагентством в напрямку проведення інвентаризації меліоративних об’єктів. Відтак станом на 15 вересня поточного року було проведено робочу нараду з представниками Держгеокадастру та Державного космічного агентства України, за результатами якої визначили типи та вимоги до інформації про інвентаризацію водогосподарсько-меліоративного комплексу із застосуванням геопросторових технологій зі створенням шейп-файлів для нанесення об’єктів державних водогосподарських систем на публічну кадастрову карту.

«Водогосподарські організації отримали доручення провести інвентаризацію водогосподарсько-меліоративного комплексу із застосуванням геопросторових даних. Окрім того, наразі розроблені форми та вимоги до інформації про меліоративні об’єкти, зокрема магістральні канали ЗС, насосні станції ЗС, розподільчі канали ЗС, регулюючі споруди, дренажні насосні станції тощо», – прозвітував директор Департаменту управління водними ресурсами.

За результатами обговорення представники обласних державних адміністрацій висловили прохання надати їм методичні рекомендації щодо проведення інвентаризації водогосподарсько-меліоративного комплексу та надіслати відповідні форми та вимоги до інформації про меліоративні об’єкти.

Нагадаємо, у рамках діяльності обласної комісії з інвентаризації Сіверсько-Донецьке БУВР може надати територіальним громадам відповідну інформацію для заповнення рекомендованих Держводагентством форм.

З огляду на те, що проведення інвентаризації потребуватиме фахового подання інформації при заповненні відповідних таблиць у розрізі територіальних громад, а також здійснення (у разі потреби) огляду водних об’єктів з виїздом на місце для встановлення технічного стану гідротехнічних споруд та складання акту інвентаризації водних об’єктів, запропонованого Держводагентством, Сіверсько-Донецьким БУВР визначені представники для участі у проведенні інвентаризації водних об’єктів у кожному з 5 районів Донецької області:

Краматорський район – Наталія Козирєва, контактний телефон – 0509821851;

Покровський район – Павло Білозор, контактний телефон – 0990401152;

Бахмутський район – Ольга Михайленко, контактний телефон – 0502746155;

Волноваський район – Любов Муль, контактний телефон – 0660645468;

Маріупольський район – Вікторія Челпанова, контактний телефон – 0993648684.

Процес інвентаризації водних об’єктів потребує спільних зусиль влади і громади

Поділитися:
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…
Проведення публічного громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (2025-2030)
19.04.2024 10:31
30 квітня 2024 року відбудеться захід з публічного обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (суббасейни Сіверського Дінця та Нижнього Дону). Захід відбудеться у форматі…