Держводагентство прозвітувало про підготовку до весняного водопілля

Перший заступник Голови Держводагентства Олексій Кузьменков взяв участь в онлайн-засіданні підкомітету з питань раціонального використання водних ресурсів та моніторингу навколишнього природного середовища Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, що відбулося 16 лютого.

На порядку денному стояли питання стану впровадження Директиви 2007/60/ЄС (Протипаводкова директива) та підготовки до можливого підняття рівня води внаслідок інтенсивного танення снігу з початком весняного сезону, повідомляє Державне агентство водних ресурсів України.

«Держводагентство розпочало підготовку до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2021 році», — доповів Олексій Кузьменков.

Відповідно до цього водогосподарськими організаціями, з-поміж іншого, було обстежено та приведено у готовність гідрометричні споруди на відомчих водомірних постах, меліоративних системах та каналах для здійснення гідрологічних спостережень під час пропуску льодоходу, повені та паводків та здійснено перевірку технічного стану гідротехнічних споруд, а також вжиті заходи для забезпечення їх готовності до безаварійного пропуску.

За підтримки європейських експертів: розроблення Плану управління річковим басейном Дону триває

«З початку 2021 року захисними, польдерними та дренажними насосними станціями перекачано 178,75 млн куб.м поверхневих і ґрунтових вод у системах водогосподарського комплексу на території України, значна частина яких припадає на Закарпаття», — йшлося у доповіді.

Для недопущення негативних наслідків від впливу руйнівної дії повені та паводків на всій території України у водогосподарських організаціях Держводагентства створено 345 аварійних бригад, які забезпечені усіма необхідними технічними засобами.

Крім того, враховуючи складні погодні умови, керівникам підвідомчих організацій доручено вжити невідкладних заходів щодо забезпечення належного функціонування водогосподарсько-меліоративного комплексу.

Поділитися:
Семінар з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні
25.04.2024 19:44
25 квітня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у семінарі з імплементації Водної рамкової директиви в Баварії та Україні. Захід…
Якісний стан водних об’єктів суббасейну Сіверського Дінця у березні 2024 року
23.04.2024 16:47
Лабораторія моніторингу вод Східного регіону Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів продовжує виконання моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району…
Дню екологічних знань і Дню довкілля присвячено
19.04.2024 16:11
Фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у заходах, присвячених Дню екологічних знань 15 квітня (International Environmental Awareness Day), що…