День довкілля 2021

Щороку у третю суботу квітня в Україні відзначають День довкілля. Це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища.

Сьогодні проблема збереження природних ресурсів та й життя загалом стоїть особливо гостро. Незворотні зміни клімату, природні катаклізми — природа ставить перед нами дилему: або ми змінимо своє ставлення до неї, або усе живе перестане існувати, пише офіційний сайт Державного агентства водних ресурсів України.

День довкілля дозволяє нам ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом у це. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: свідоме споживання води, сортування сміття, економія електроенергії, відмова від поліетиленових пакетів й пластикових пляшок тощо.

І хоча нині епідеміологічна ситуація та карантинні обмеження не дозволяють проводити глобальних акцій, дбати про природу кожен може на індивідуальному рівні. Адже як говорив Махатма Ґанді: «Якщо ти хочеш зміни в майбутньому — стань цією зміною в сьогоденні».

Друзі, також з нагоди цього свята пропонуємо вам перевірити, як добре ви знаєте мальовничі куточки України, та пройти невеликий, але цікавий тест.

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…