День Дніпра у Києві: «Вода без PET – Дніпру респект»

Які тільки назви не мав величний Дніпро – Борисфен, Славутич, Данапріс! Усі вони відтворювали в собі велич і красу ріки – могутній, глибокий, багатий на рибу.

7 липня в Україні відзначили свято колиски українського народу (адже саме звідси починається історія України!) – сивого й величного Дніпра. Захід відбувся за сприяння Держводагентства спільно із Мінприроди, Держрибагентством, проектом «Водна ініціатива плюс» (EUWI+), ПрАТ «Укргідроенерго», AQUAMAN 3.8, БУВР середнього Дніпра, Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації.

Учасників свята привітали представники європейської делегації та колеги-водники із Польщі. Долучились до привітань і фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів на чолі з начальником Сергієм Трофанчуком та заступником начальника Наталією Білоцерківською, побажавши наснаги та сил у спільній справі збереження і відтворення водних ресурсів річок України, вдалого втілення планів та задумів у досягненні доброго стану вод.

Такі свята проводяться задля привернення уваги суспільства до пошуку та розповсюдження інформації про методи розв’язання спільного вирішення екологічних проблем, у якому будуть задіяні всі, хто проживає на берегах транскордонних річок та напрямів співпраці на різних рівнях.

Наші сусіди, країни Європи, стурбовані засміченістю транскордонних річок пластиком та фосфатами внаслідок відсутності відповідального ставлення до наслідків життєдіяльності людини, підвищують ЕКО-свідомість населення, створюють сміттєпереробні заводи. Ми ще тільки приєднуємося до європейської спільноти, тому починаємо з усвідомлення, що раціонально використовувати воду та викидати сміття у призначені місця, а не у водойми – це просто!

Цього року масштабний захід на березі Дніпра мав назву «Вода без PET – Дніпру респект» та включав у себе випуск у Дніпро червонокнижної чечуги (було організовано і проведено фахівцями Держрибагентства), пінну дискотеку для молоді, аква-містечко для малечі, конкурс на кращий арт-витвір із пластикових кришечок, екологічний івент («Swim across Dniprо») та фотозону, де усі мали змогу зробити чудові світлини на фоні Дніпра. Закінчилося свято грандіозною концертною програмою за участі водних мавок, в ролі яких виступили працівники Держводагентства.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…