Цінність води для кожного з нас

Сьогодні фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до участі у щорічному VII «Всеукраїнському форумі взаємодії та розвитку», що у Донецькій області проходив 18 березня в онлайн-режимі. Його учасниками стали представники влади, бізнесу і громад регіону, активісти молодіжного громадського руху «Let’s do it, Ukraine!» та ін.

В якості спікера виступила Наталія Білоцерківська, виконавчий секретар басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону. Учасникам форуму вона розповіла про розроблення Плану управління річковим басейном Дону, здійснення державного моніторингу поверхневих вод та діяльність басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону, спрямовані на досягнення екологічних цілей – доброго екологічного та хімічного стану вод. Виступ доповідача супроводжувався показом презентації.

Співпраця з провідними національними науковцями в рамках розроблення Плану управління річковим басейном Дону є плідною та професійно збагачує

Наталія Олексіївна акцентувала увагу учасників заходу на тому, що 22 березня світ відзначатиме Всесвітній день води #WorldWaterDay, який цього року присвячений темі: «Цінність води для кожного з нас». Вона наголосила, що збереження водних ресурсів – це обов’язок кожної людини, особливо у час глобальних кліматичних змін та все більш відчутного маловоддя на сході України. Саме цю думку фахівці-водники басейну Сіверського Дінця намагаються донести до кожного мешканця Придінців’я під час проведення громадських еколого-просвітницьких заходів, що мають на меті підвищення рівня ЕКОкультури та ЕКОвідповідальності, зокрема, серед дітей та молоді.

Для довідки:

VII Всеукраїнського форуму взаємодії та розвитку - ОНЛАЙН з 16 березня по 21 квітня 2021 року учасники з усіх регіонів та понад 500 спікерів об’єднаються разом на одній платформі. Форум проходить онлайн за допомогою Zoom та Фейсбук трансляцій, що дозволить презентувати ініціативи з найвіддаленіших куточків країни. Запис виступів буде доступний на Facebook-сторінці організаторів для всіх охочих.

Організатором форуму виступив всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України.

«Let’s Do It Ukraine» – це Всеукраїнський молодіжний рух, який протягом 6 років згуртовує активістів громадських організацій, місцеву владу, бізнес та медіа. Серед найбільших проєктів також — Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», «Зробимо Україну чистою разом!», Всеукраїнський екологічний фестиваль «ЧистоFest», Цифрове прибирання «Digital Cleanu», «Чисті пляжі разом!» та інші.

Організація є частиною міжнародного руху «Let’s Do It World», який об’єднує 180 країн та понад 30 мільйонів учасників для піклування про навколишнє середовище. Цей міжнародний рух акредитований як партнер Програми ООН з навколишнього середовища.

Поділитися:
Дружня зустріч з громадськими ЕКОактивістами
16.04.2024 13:11
15 квітня до Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів завітали громадські ЕКОактивісти – менеджерка Представництва Austausch e.v. в Україні – Центру громадянського суспільства …
Роль стратегічної екологічної оцінки в повоєнному відновленні України
11.04.2024 16:00
11 квітня в режимі онлайн відбувся інформаційно-освітній вебінар щодо ролі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) у повоєнному відновленні України. До віртуальної зустрічі долучились начальник і…
Управління охороною праці у водогосподарській галузі: нові ризики в умовах воєнного часу
10.04.2024 18:58
10 квітня начальник Сіверсько-Донецького БУВР, а також начальники відділів, служб та експлуатаційних дільниць управління долучились до участі у навчальному вебінарі «Управління охороною праці у…