Чарівне намисто з краплин – заходів до Дня ВОДИ, де кожна краплина має значення!

Всесвітній день води – чудова можливість в масштабах планети привернути увагу людей до проблем забруднення води і необхідності дбайливого її використання. Адже цей найцінніший природний ресурс, що є основою життя на Землі, сьогодні, на жаль, вимагає підвищених зусиль задля його збереження.

Саме на цих важливих питаннях – дбайливого ставлення до водних об’єктів та раціонального водокористування – акцентували увагу фахівці-водники із Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та його структурних підрозділів під час проведення заходів до Всесвітнього дня води. Його гасло у 2019 році – «Вода для всіх: не залишаючи нікого осторонь».

Тож мешканці різних населених пунктів різного віку були задіяні у наших просвітницько-виховних заходах. Основна увага, звісно, приділялась юному поколінню – тим, кому завтра наслідувати Землю і дбати про водні ресурси планети. А вже сьогодні кожен з маленьких слухачів мав можливість донести до своїх старших членів родини почуте й побачене під час екологічних заходів.

Які шкідливі чинники впливають на стан річкової системи? Чим шкодять річці фосфати? та Як у побуті дбати про річку? – на ці питання разом із фахівцями-водниками шукали відповідь звичайні школярі та студенти Слов’янська і Краматорська, Лимана та Костянтинівки, Авдіївки і Маріуполя.

А ще дивились мультиплікаційний фільм про річки України та малювали річку очима дітей, прибирали береги водойм і досліджували стан поверхневих вод Сіверського Дінця за допомогою експрес-тестів від ЮНІСЕФ, презентували конкурсні роботи та спілкувались із пресою та громадськістю.

Загалом фахівцями Сіверсько-Донецького БУВР та його структурних підрозділів було проведено цілу низку просвітницько-виховних заходів з нагоди Всесвітнього дня водних ресурсів.

На черзі – заходи з благоустрою берегів річок та водойм басейну Сіверського Дінця задля чистих берегів і доброго стану вод!

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…