Це зроблено для тебе! Сквер «Рибальський Гай» на березі Казенного Торця

На мапі «чистих берегів річок» віднині з’явився ще один куточок раю, що має власну назву: «Сквер «Рибальський Гай». А розташований він на березі однієї з приток Сіверського Дінця – річки Казенний Торець – в районі сел.Красногірка на околиці Краматорська, куди залюбки приїжджають відпочити і порибалити місцеві мешканці.

Організатором ЕКО-толоки «Рибальський Гай» у суботу 19 жовтня виступила громадська організація «Клуб рибалок України» // «UAFishing.Club» (м. Краматорськ) (докладніше), яка вже не вперше проводить різні екологічні акції зі збереження чистоти берегів річок. І знаходить підтримку Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів та громадської організації «Сіверський Донець – відродження»: керівника «UAFishing.Club» Ярослава Бойка було відзначено подякою у Міжнародний день чистих берегів і День Сіверського Дінця – 2019.

Наразі ж фахівці-водники та ЕКО-активісти Слов’янська мали можливість власноруч долучитись до ЕКО-ініціатив краматорських рибалок, а саме висадки саджанців та наведення чистоти на березі Казенного Торця.

В густому ранковому тумані поступово шикувались в ряди стрункі деревця берези і верби, маленькі кущі чорноплідної горобини. І тільки-но всі саджанці зайняли відведені для них місця, як крізь туман пробилося сонечко і освітило новостворений «Рибальський Гай». Ліричну нотку в осінній пейзаж додали і два молодих лебеді, які ніби припливли помилуватись на результати людської доброї справи…

Загалом 60 молодих саджанців не лише прикрасили голу місцину, а й укріпили берег річки, а у подальшому сприятимуть затінку і більш комфортному відпочинку на лоні природи.

Організатори створення скверу «Рибальський Гай» звертаються до всіх, хто буде тут відпочивати поряд з молодими деревцями, з проханням доглядати та оберігати цей куточок затінку і краси: «Це зроблено для тебе! Не будь байдужим, дбай про них…» (докладніше).

ЕКО-відповідальному ставленню до природи Ярослав Бойко в свою чергу навчатиме і юне покоління у рамках свого нового проекту: «Перша соціальна школа риболовного мистецтва – UaFishingClubSchool» (докладніше).

Поділитися:
Онлайн-семінар: Кількісне планування управління водними ресурсами в східних країнах-партнерах
08.07.2024 19:09
8 липня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів узяли участь в онлайн-семінарі на тему кількісного планування управління водними ресурсами у східних країнах…
Продовжуємо допомагати силам оборони Донеччини
05.07.2024 15:32
Напередодні десятої річниці звільнення Слов’янська і Краматорська від проросійських терористів силам оборони Донеччини передано чергову партію «їжаків». Спеціальні шипи з арматури і металу,…
Відзначаємо десяту річницю звільнення Слов’янська від проросійських терористів
05.07.2024 14:13
5 липня 2024 року виповнилось 10 років з того пам’ятного дня, коли жовто-блакитний національний прапор знов замайорів над Слов’янськом. Після понад двомісячної окупації російськими найманцями і…