«Безпечне і здорове майбутнє праці»: зустріч з експертом Фонду соціального страхування

Щорічно 28 квітня в Україні відзначається День охорони праці. 2019-го року наша країна долучилась до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне і здорове майбутнє праці». Тиждень охорони праці в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів цього року також проходить під цим гаслом.

В рамках заходів Тижня охорони праці 26 квітня 2019 року для колективу басейнового управління було організовано зустріч зі страховим експертом з охорони праці, завідувачем сектору профілактики страхових випадків Слов’янського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Юрієм Кібірєвим. А для працівників Маріупольського міжрайонного управління водного господарства цього ж дня лекцію до Всесвітнього дня охорони праці 2019 провела провідний інженер з охорони праці Вікторія Сіра.

Напередодні начальник Сіверсько-Донецького БУВР Сергій Трофанчук приймав теплі вітання за зайняте Перше місце в міському огляді-конкурсі з охорони праці за підсумками 2018 року в оглядовій групі «Невиробнича сфера». Першість у цій номінації басейнове управління тримає вже третій рік поспіль, і кілька років до цього не виходило з лідерів конкурсу.

Заслуга в цьому як керівника, так і кожного члену колективу, і це підтверджує статистичний аналіз факторів виробничого травматизму, наведений запрошеним страховим експертом. За останні три роки по Слов’янську та Слов’янському району спостерігається позитивна тенденція зменшення нещасних випадків на виробництві. І важливу роль у цьому мають профілактичні та заохочувальні заходи, що покликані вдосконалити існуючу систему безпеки та гігієни праці, врахування в тому числі і найкращого міжнародного досвіду з цих питань.

На законодавчому рівні це є впровадженням нещодавно схваленої урядом Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Втім ключова роль все одно відводиться особистій безпеці, обережності та відповідальності працівника на його робочому місці задля власного ж здоров’я і безпеки життєдіяльності.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…