Басейнова рада Сіверського Дінця та нижнього Дону розглянула проєкт Плану управління річковим басейном Дону

15 грудня у форматі відеоконференції відбулось чергове засідання басейнової ради Сіверського Дінця та нижнього Дону.

До участі у заході долучились члени басейнової ради та представники заінтересованих сторін Харківської, Донецької та Луганської областей.

У фокусі уваги на часі – представлення результатів розроблення проєкту Плану управління річковим басейном Дону перед його оприлюдненням на сайті Міндовкілля для громадських обговорень.

Заступник начальника Сіверсько-Донецького БУВР Світлана Барабаш доповіла присутнім про кожен з 11-ти розділів ПУРБ Дону, окремо зупиняючись на розроблених та оновлених протягом 2023 року, та озвучила завдання на 2024 рік.

Зауважимо, що члени басейнової ради долучались до розгляду елементів ПУРБ Дону на всіх етапах його розроблення, починаючи з 2018 року, а надані пропозиції (зокрема і щодо експертної підтримки) були враховані при підготовці проєкту.

Також в ході засідання начальник лабораторії моніторингу вод Східного регіону Олена Лоткова ознайомила учасників засідання з результатами діагностичного, операційного і дослідницького моніторингу в 2023 році.

У підсумку члени басейнової ради розглянули проєкт плану роботи та завдання на 2024 рік.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…