«AQUA UKRAINE 2023» – головна виставкова подія водної сфери України

З 17 по 19 жовтня у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) проходить ХХ ювілейний Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE 2023». Захід проводиться за розпорядженням Кабінету Міністрів України та має сертифікат Всесвітньої асоціації виставкової індустрії UFI, що є свідченням найвищого визнання серед міжнародних виставок.

Сьогодні відбулось урочисте відкриття головної виставкової події водної сфери України за участю в.о. Голови Держводагентства Наталії Латиш. Державне агентство водних ресурсів України традиційно є учасником виставки і заходів ділової програми, під час яких висвітлюються основні напрямки діяльності відомства та водогосподарських організацій.

Серед учасників форуму і начальник Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів Сергій Трофанчук. Нагадаємо, що два роки тому до участі у престижному заході в рамках виставкової експозиції Держводагентства Сіверсько-Донецьке БУВР долучилось із презентацією функціональних можливостей оновленої лабораторії моніторингу вод Східного регіону та результатами виконання державного моніторингу поверхневих вод у суббасейні Сіверського Дінця району басейну річки Дон.

Цього року виставковий стенд Держводагентства присвячений ключовій темі «Управління водними ресурсами в умовах війни» і впливу військових дій на водні об’єкти. Фахівчині лабораторії моніторингу вод Західного регіону демонструють відвідувачам виставки дослідження проб води, спеціально доставлених із річкових басейнів Дніпра, Дністра, Дунаю, Південного Бугу, Дону, Вісли та Причорномор’я.

Для цього в суббасейні Сіверського Дінця району басейну річки Дон було відібрано проби води з річки Сіверський Донець в районі села Богородичне Святогірської територіальної громади (на деокупованій території Донецької області) в пункті моніторингу, де спостереження здійснюються щомісяця згідно з державною програмою моніторингу.

В рамках заходу представлена і мобільна лабораторія моніторингу якості води, передана в якості гуманітарної допомоги Європейської комісії від Словенського агентства довкілля Дністровському БУВР.

Фотосвітлини – з Фейсбук-сторінки Держводагентства

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…