Аби запобігти можливим трагічним наслідкам – тренуймося заздалегідь!

Вчитись – ніколи не пізно, а вчитись як діяти в екстремальних умовах іноді стає життєво необхідно.

Пожежа 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, за ліквідацією якої із завмиранням серця слідкувала уся країна, спонукає нас якомога уважніше поставитись до питань цивільного захисту і посилити заходи протипожежної безпеки в усіх сферах життя. В тому числі й на робочому місці, де ми проводимо тривалий час упродовж доби. Погодьтесь, краще кілька разів повторити, відточити на практиці усі дії та навички, перш ніж насправді зіткнутись із надзвичайною ситуацією і небезпекою для власного життя.

Саме тому фахівці водної сфери відповідально поставились до рекомендацій Урядової комісії з розслідування причин пожежі в Одеському коледжі. Так, 4 лютого 2020 року в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів було проведено позапланові протипожежні об’єктові навчання з елементами евакуації за участі керівного складу та всіх працівників у присутності інспекторів 6 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Донецькій області.

Все, як насправді… Щільний дим, що охопив коридор і просочився до кабінетів… Пронизливий сигнал тривоги… Задимлені сходи, ось він – вихід! – і таке жадане свіже зимове повітря.

Надзвичайно важливим було відпрацювати на практиці отримані в ході інструктажів знання як правильно діяти в умовах виникнення пожежі, швидко й без паніки проводити евакуацію персоналу та відвідувачів і без вагань надавати першу допомогу потерпілим. Адже саме такі оперативні і злагоджені дії можуть без перебільшення врятувати як власне життя, так і життя тих, хто у критичну мить опиниться з вами поруч. Бережіть себе, адже вам є для кого жити!

Примітка: В Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів (04.02.2020) та Маріупольському міжрайонному управлінні водного господарства (05.02.2020) були проведені позапланові інструктажі про заходи з пожежної безпеки, а також об’єктові протипожежні навчання з елементами евакуації, в ході яких перевірено роботу пожежної сигналізації, відпрацьовані дії персоналу та ланок пожежогасіння, оповіщення і зв’язку, охорони громадського порядку, санітарного посту, удосконалено навички персоналу з евакуації та організації гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння.

Поділитися:
Флешмоб #Одягнивишиванку!
16.05.2024 12:17
Вже 18-й рік поспіль у третій четвер травня святкують Всесвітній день ВИШИВАНКИ. Це свято покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського вбрання. …
Відновлення водних ресурсів як концепція стійкості України
15.05.2024 17:52
15 травня начальник та фахівці Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів долучились до перегляду онлайн-трансляції галузевої конференції «Відновлення водних ресурсів як концепція…
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…