Аби запобігти можливим трагічним наслідкам при виникненні реальної пожежі – тренуймося заздалегідь!

Як правильно діяти в умовах виникнення пожежі, проводити евакуацію персоналу та відвідувачів і надавати першу допомогу потерпілим – ці та інші важливі питання протипожежної безпеки відпрацьовували на практиці фахівці водної галузі басейну Сіверського Дінця.

25 квітня 2019 року в рамках Тижня охорони праці 2019 в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів було проведене спеціальне об’єктове протипожежне тренування з елементами евакуації за участі керівного складу та всіх працівників у присутності інспекторів Слов’янського районного управління ГУ ДСНС України в Донецькій області.

Але спочатку – теорія… Тож до початку тренувань бесіду-інструктаж з питань протипожежної безпеки та цивільного захисту населення при виникненні надзвичайних ситуацій провели головний інспектор Слов’янського районного управління ДСНС України, майор цивільного захисту Михайло Загнітко та інспектор відділення запобігання надзвичайних ситуацій 6-ДПРЗ ГУ ДНС, старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Кишинський.

Умовний осередок займання було визначено у відділі економіки басейнового управління. В ході тренувань відпрацьовувались дії персоналу та ланок пожежогасіння, оповіщення і зв’язку, охорони громадського порядку, санітарного посту.

Під час виникнення умовної пожежі за усіма правилами було проведено евакуацію персоналу та відвідувачів басейнового управління, організовано надання першої долікарняної допомоги потерпілим, удосконалено навички персоналу з організації гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння (вогнегасник порошковий).

По закінченні тренування провідні інспектори Слов’янського районного управління ГУ ДСНС України в Донецькій області Михайло Загнітко та Сергій Істомін провели детальний розбір дій персоналу, відзначивши «добрий» рівень підготовки та злагоджені дії усіх задіяних ланок. А також визначили напрямки вдосконалення дій на перспективу, аби запобігти можливим трагічним наслідкам при виникненні реальної пожежі.

* * *

Того ж дня протипожежні тренування за темою «Порушення роботи структурних підрозділів та об’єкта в цілому з причини виникнення пожежі» були проведені для колективу апарату Маріупольського міжрайонного управління водного господарства та працівників експлуатаційних дільниць.

Тренування проводилися з метою перевірки зборів за схемою оповіщення керівного складу та керівників виробничих об’єктів; відпрацювання навичок персоналу з гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння; а також попередження виникнення паніки та помилкових дій, які можуть привести до нещасних випадків під час реальної загрози у разі аварії, пожежі чи пошкодженні обладнання.

Також на прилеглій території адміністративних та виробничих будівель експлуатаційних дільниць під керівництвом провідного інженера з охорони праці Вікторії Сєрої були проведені навчання з правил роботи з вогнегасниками ВП (вогнегасник порошковий) та ВВК (вогнегасник вуглекислотний) з роз’ясненнями принципу їхньої дії, під час яких кожен міг особисто ознайомитися з роботою вогнегасника на практиці.

Поділитися:
Майстер-клас для дітей і збір на FPV-дрони
01.05.2024 18:28
Луцька художниця-абстракціоністка Наталія Грабовецька, засновниця ГО «Фундація Мистецького Розвитку Наталії Грабовецької», побувала днями в Слов’янську на запрошення Сіверсько-Донецького басейнового…
У Слов’янську відбулося громадське обговорення проєкту ПУРБ Дону
30.04.2024 15:07
У Слов’янську відбувся захід з громадського обговорення проєкту Плану управління річковим басейном Дону (ПУРБ Дону) на період 2025-2030 років, до якого в Україні належать суббасейни Сіверського Дінця…
Охорона праці – очима дітей
26.04.2024 15:04
В рамках заходів Тижня охорони праці, присвяченого Всесвітньому дню безпеки та здоров’я на роботі та Дню охорони праці в Україні 28 квітня, в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних…