3 липня – Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів (International Plastic Bag-Free Day)

Сіверсько-Донецьке басейнове управління водних ресурсів активно поширює ЕКОкультуру серед юного покоління українців.

Вже кілька років поспіль переможці та призери щорічного творчого конкурсу «Сіверський Донець – очима молоді» нагороджуються чудовими ЕКОподарунками, серед яких – зручні та практичні ЕКОторбинки з логотипом Дня Сіверського Дінця.

Щиро вдячні за підтримку творчо обдарованої та екологічно активної молоді Придінців’я спеціалістам Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Підвищувати ЕКОсвідомість та ЕКОвідповідальність населення покликані наші екологічні громадські акції в рамках Дня Сіверського Дінця, Міжнародного дня чистих берегів, Всесвітнього дня води, Всеукраїнського дня довкілля.

Адже наш Сіверський Донець, як і інші річки України, потерпає від пластику. І не лише від того, яким засмічені його береги. Пластифікатори виявлені у річковій воді з перевищенням нормативів екологічної якості. Про це свідчать результати проведеного масштабного скринінгу в рамках проєкту Координатора проектів ОБСЄ в Україні (докладніше про це – https://www.youtube.com/watch?v=Z4z-Hu2fOnw).

Ми маємо сформувати нові ЕКОзвички. Зважено, ощадливо і раціонально використовувати природні ресурси. Дбати про збереження водних об’єктів нашого маловодного регіону.

Адже стан довкілля наразі залежить від кожного з нас!

Поділитися:
Навчання: «Управління промисловими відходами: хвостосховища»
28.03.2024 14:20
27 березня фахівці Сіверсько-Донецького БУВР взяли участь в онлайн-навчанні «Управління промисловими відходами: хвостосховища», організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного…
Футболки з Водяним Драконом – для ЕКОсвідомих дітей Слов’янська
25.03.2024 19:55
25 березня в Сіверсько-Донецькому басейновому управлінні водних ресурсів відбулось урочисте нагородження фіналістів мінімарафону «Водяний Дракон». Мінімарафон «Водяний Дракон» був організований…
22 березня – Всесвітній день водних ресурсів
22.03.2024 08:18
Щорічно вже 31-й рік поспіль 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів. Мета його заснування Генеральною Асамблеєю ООН – нагадати про надзвичайну важливість води для навколишнього…